Karácsonyi Ajándék ötletek 2019

Cruelty-Free, Zero waste és DIY tippek

laura-beth-snipes-PlUJM2sPwis-unsplash (1)

Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk arra, hogy azon stresszeljünk, milyen ajándékokat vegyünk, mennyiért, ha esetleg rendeljük, akkor késik-e, egyáltalán jó ajándékot választottunk, stb….egy kisebbfajta káosz alakul ki a fejünkben főleg akkor, ha valamilyen életformát, mondjuk a cruelty-free, vagy vegán életmódot követjük.

Nemsokára itt a karácsony és ebben a cikkben segíteni szeretnék neked abban, hogy egy csodás és zökkenőmentes cruelty-free karácsonyod legyen, szuper jó ajándék tippekkel megkoronázva.

Sokan úgy gondolják, hogy pont az ünnepek folyamán lesz nehezebb dolguk azzal, hogy tartsák magukat a cruelty-free életmódhoz, de te inkább fogd fel úgy, hogy ez egy alkalom arra, hogy megmutasd szeretteidnek azt,  hogy milyen szuper cruelty-free márkák vannak a boltok polcain és érezd magad megbecsülve, hogy ezen a szeretetteljes ünnepen képviseled a cruelty-free márkák támogatását, amivel hozzájárulsz ahhoz, hogy több millió állat szabaduljon ki a rácsok mögül.

Karácsonyi Cruelty-Free és Zero Waste ötletek:

Lush - Testápolás, hajápolás, zero waste ajándékok

Az a  nagyszerű a Lush-ban, hogy az ünnepek érkeztével mindig tartogatnak nekünk valami érdekességet, ami zero waste és mindig állatkísérlet-mentes. Szerencsére ebben az évben is jól jársz a Lush termékekkel, mivel szuper téli és karácsonyi limitált készítmények közül tudod kiválasztani ajándékaidat.

Az alábbi linken újrahasznosított PET-palackokból készült kendőcsomagolásokat lehet tőlük beszerezni mindenféle színben, mintával.

Manna - Testápolás, hajápolás, zero waste ajándékok

Jönnek a különleges és prémium Mannák!
Ezek közül a limitált kiadású karácsonyi csomagok közül választhatsz:

Happy Skin - testápolás

A Happy Skin csomagkombinációk nagy hozzáértéssel vannak összeválogatva. Biztosan találsz olyan ajándékot, amivel szívesen meglepnéd szeretteidet.

Amennyiben 100%-ban természetes összetevőkből álló natúrkozmetikumokat keresel, amelyek a környezettudatosság jegyében készülnek, jó helyen jársz!

Napvirágszappan - Testápolás, hajápolás, zero waste ajándékok

A napvirágszappan manufaktúra is készült karácsonyi csomagokkal felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Ezek a kis batyuk nagyon jól mutatnak majd a fa alatt.

The Body Shop  - testápolás

A The Body Shop is készült karácsonyra bizonyos "mesebeli limitált kiadású testápolókkal"

A három limitált kiadású szezonális csomagot itt találhatod meg:

ZAO  - Arcápolás, zero waste sminktermékek

Természetes, etikus és környezettudatos termékek! Minden termékük vegán és állatkísérlet-mentes, illetve 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, így óvják a bőrt és földünket egyaránt.

Készítményeik nem tartalmaznak petrolkémiai összetevőket, még a tartósítószer sem, (nincs bennük parabén, phenoxyethanol, ásványi olaj, paraffin, polysorbate, EDTA, BHT, BHA, ..) Érdekesség, hogy termékeinkeben mikronizált ezüstöt használnak tartósítóként.

Karácsony alkalmából négy csodás csomagot állítottak össze

BoHo  - Zero waste sminktermékek

A BoHo sminktermékei cruelty-free, zöld csomagolású és bio minősítésűek, ezért olyan  termékkel ajándékozhatsz meg valakit, aki tiszta lelkiismerettel használhatja majd a kiválasztott szépségterméket.

Illetve a mosómami blogon találhatsz egy hasznos cikket arról, hogy hogyan tudod elkerülni a karácsonyi kapkodást

A tökéletes termékkombinációról, vagyis a Zero Waste, Cruelty-Free és Pálmaolaj-mentes termékekről írtam már útmutatókat, ahol minden bőr-és hajtípusra találsz ajándék megoldásokat, illetve remek DIY recepteket is összegyűjtöttem, amiket könnyen el tudsz készíteni karácsonyra szeretteidnek.

Ezeket az útmutatókat itt találhatod:

+1 Tipp

 

Válassz csomagot bevásárláshoz magadnak vagy szeretteidnek ajándékba! Támogasd a Greenpeace munkáját Magyarország és az egész bolygónk zöldebbé és élhetőbbé tételéért.

Miért érdemes támogatni ezt a szervezetet?

"Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba. A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók – a Duna és a Tisza – is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizeinkben is. Itt az ideje, hogy fellépjünk a műanyagszennyezés ellen – a környezetünk, és ezen keresztül saját egészségünk a tét!"